Antwerpen, woensdag 16/10/2019 – Rombit voert zijn tweede kapitaalverhoging door. Zowel Vic Swerts, InvestLink als enkele Belgische industriëlen treden toe. Rombit gaat zich volledig toeleggen op digitale oplossingen voor de haven, petrochemie en andere complexe industriële omgevingen.

De partijen leggen samen 10 miljoen euro op tafel. De kapitaalverhoging bestaat uit twee luiken: een aandelentransactie met de bestaande aandeelhouders en een injectie van vers kapitaal om de groei te ondersteunen.

Belgische topindustriëlen

Oprichter en eigenaar van Soudal Vic Swerts, het technologiefonds InvestLink en enkele Belgische industriële families zetten hun schouders onder Rombit.

“De ondernemersgeest, het internationale klantenportfolio en de state-of-the-art technologieën hebben ons overtuigd om het groeiverhaal van Rombit te ondersteunen,” vertelt Swerts.

Van startup tot scale-up

Jorik Rombouts, oprichter en CEO van het Antwerpse technologiebedrijf licht toe: “De voorbije jaren ging het hard. Dankzij de investering van Michel Akkermans zijn we uitgegroeid van een ambitieuze startup tot een professionele scale-up met klanten zoals PSA, Deme, Multraship, Brabo, Port of Antwerp en Katoen Natie. We hebben bovendien een sterk team uitgebouwd en een safety & security bedrijf in de haven, Sercotec, overgenomen. Nu is het tijd voor de volgende stap.”

Focus, internationalisering en R&D

“Vanaf nu trekken we voluit de industriële kaart. Een strategische beslissing, die een antwoord biedt op de groeiende marktvraag vanuit de industriële sector en bovendien naadloos aansluit bij de achtergrond en ervaring van onze nieuwe investeerders. Zij nemen de aandelen van Akkermans over en vervangen hem in de Raad van Bestuur.”

Ook internationalisering en R&D blijven belangrijke pijlers voor Rombit’s groeiplannen. De ontwikkeling van Romware, de smartwatch die ongevallen op industriële sites helpt voorkomen, is daar één voorbeeld van.

Over Rombit

Rombit maakt havens en industriële ondernemingen efficiënter, veiliger en dynamischer. Het technologiebedrijf ontwikkelt geïntegreerde software- en hardware oplossingen op maat, gestoeld op een grondige marktkennis en technologische expertise.

Rombit is opgericht in 2012 en uitgegroeid tot een onderneming met 60 werknemers. Het Antwerpse technologiebedrijf draait momenteel een geconsolideerde omzet van €6 miljoen. Het werd nationaal en internationaal meermaals bekroond tot ‘Startup van het Jaar’ (Voka, 2014; Trends, 2015; Fujitsu Global, 2017; Bridge San Francisco, 2018;…)