Een dag in het leven van…

Jochen

Technical Account Manager

08.00 – First things first 

Koffie! En een babbeltje. Ons kantoor, midden in de haven, is klein en gezellig. Ik zit er letterlijk tussen mijn klanten en mijn technische collega’s. Dankzij de glijdende uren start ik wanneer het mij uitkomt. Geen files voor mij dus!

08.15 – Dringende zaken

Ik check snel mijn berichten. Dringende vragen van klanten krijgen altijd voorrang. Niks dringends? Dan scroll ik even door de grappige filmpjes die m’n collega’s dagelijks delen.

09.00 – Prospectie

Tijd voor een belrondje. Vorige week hebben we een nieuwe service gelanceerd. Nu vraag ik enkele prospects wanneer ik Rombit kan komen voorstellen. 

10.00 – Klantenbezoek

Ik spring in de auto. Een van onze klanten belde me gisteren: hij wil een nieuw toegangscontrolesysteem laten installeren. Ik heb voorgesteld om even naar hun terminal te komen met onze technische experts. 

Zo’n plaatsbezoek is ideaal: we kunnen de omgeving met eigen ogen analyseren én ik heb de gelegenheid om gerichte vragen te stellen. Ik vind het belangrijk om lang genoeg stil te staan bij de onderliggende behoeftes, de mogelijkheden, het proces en de risico’s. Enkel zo kom je tot een toekomstbestendige oplossing. 

11.00 – Voorstel formuleren

Terug op kantoor. We overleggen en werken meteen ons voorstel uit. Ik beschrijf de functionele kant van onze oplossing; mijn collega tekent een technische plan uit en lijst de benodigdheden op. Zo komen we samen tot een sterk, onderbouwd voorstel en een offerte.  

12.00 – ‘KSS’

12.00 Lunchpauze! Terwijl ik een broodje eet, volg ik een ‘KSS’. Deze interne Knowledge Sharing Sessions dienen om van elkaar bij te leren. Deze keer krijgen we een sneak preview: het Romware team stelt de nieuwste uitbreiding van onze industriële safety armband voor. Veelbelovend!

13.30 – Cijferwerk

Nadien werk ik openstaande offertes af. Deal gescoord? Yes! Dat registreer ik gauw in ons platform Teamleader. 

15.00 – Vinger aan de pols

Op naar de laatste meeting. Onze project manager en support manager geven me een update over de lopende projecten bij mijn klanten. Zo hou ik de vinger aan de pols.

16.00 – Update onderweg

Ik heb mijn manager vandaag nog niet kunnen spreken, dus onderweg naar huis bel ik hem op voor een status update. Hij heeft nog een aantal tips voor een klantenevent waarop ik volgende week mag presenteren…

Kom jij ons team van Rombiteers graag versterken? Solliciteer nu!

Stuur je CV en motivatiebrief naar jobs@rombit.be.